Πρώην αρχηγός της Χαμάς: Η Χεζμπολάχ & το Ιράν μας παρέχουν όπλα και τεχνολογική υποστήριξη

Khaled Mashal, πρώην αρχηγός της Χαμάς

Ο Khaled Mashaal, ένα από τα ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, στη συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη το βράδυ στο σαουδαραβικό δίκτυο Al-Arabiya αναφέρθηκε στον τρέχοντα πόλεμο με το Ισραήλ.

Απροσδόκητα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η δημοσιογράφος ανέφερε στον Mashal  ότι ο κόσμος συγκρίνει την οργάνωση Χαμάς με το Daesh, μια δολοφονική και εξαιρετικά σκληρή φονταμενταλιστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία διέπραξε φρικαλεότητες εναντίον αμάχων.

“Εσείς ισχυρίζεστε ότι η αντίσταση είναι νόμιμη στα μάτια σας, αλλά αυτό που είδε ο δυτικός κόσμος στις τηλεοπτικές του οθόνες ήταν ότι το κίνημα της Χαμάς βλάπτει τους Ισραηλινούς πολίτες. Ο κόσμος συγκρίνει το κίνημα για το οποίο είστε υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την εικόνα του στο εξωτερικό, στον ISIS” .

Ο Meshaal, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ 1996 και 2017 ως πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, της απάντησε: «Το Ισραήλ θα μας σκοτώσει, είτε ήμασταν αντίθετοι είτε όχι.

Η Χαμάς έχει αρκετούς στρατιώτες για να απελευθερώσει όλους τους κρατούμενους ασφαλείας στο Ισραήλ

«Η Χαμάς κρατά αιχμάλωτους αρκετούς στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού μέσω των οποίων είναι δυνατό να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των κρατουμένων ασφαλείας που φυλακίζονται στο Ισραήλ», υποστήριξε. Η αιφνιδιαστική επίθεση στο Ισραήλ ήταν «μια υπολογισμένη κίνηση που η Χαμάς έχει πλήρη επίγνωση των συνεπειών της», συνέχισε.

Η Χεζμπολάχ και το Ιράν μας παρέχουν όπλα

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην υποστήριξη των αραβικών χωρών στην εκστρατεία και παραδέχτηκε: «Η Χεζμπολάχ και το Ιράν μας παρέχουν όπλα, εμπειρία και τεχνολογική υποστήριξη σε αυτή τη μάχη, αλλά απαιτούμε περισσότερα από αυτά. Είμαστε ικανοποιημένοι με την υποστήριξη των Αράβων χώρες και τη στάση τους στο πλευρό μας, αλλά τις καλούμε να παράσχουν περισσότερη υποστήριξη».

Αναφερόμενος στη ζημιά στους Παλαιστίνιους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, σημείωσε ότι «η Χαμάς και ο στρατιωτικός της βραχίονας εστιάζει την αντίθεσή της στις δυνάμεις κατοχής και στους στρατιώτες, αλλά σε όλους τους πολέμους υπάρχουν θύματα αμάχων».

Ωστόσο, απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας και για τη ζημιά σε αμάχους από τα πυρά των δυνάμεών τους: «Δεν στοχεύουμε αμάχους επίτηδες, παρόλο που τα όπλα μας δεν είναι αρκετά εξελιγμένα, ενώ το Ισραήλ έχει αμερικανικά όπλα».

Τέλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μπάιντεν και την κατηγόρησε για απανθρωπιά και ηθική λόγω του γεγονότος ότι «δεν βλέπουν τα νοσοκομεία και τα τζαμιά που υπέστησαν ζημιές και τα εγκλήματα πολέμου του σιωνιστικού στρατού στη γη της Γάζας».

Πηγή: The Jerusalem Post