Με νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η εβδομάδα στη Wall Street

Photo Aditya Vyas on Unsplash

Η Wall Street (NYSE) έκλεισε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα με κέρδη, καθώς και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά, δείχνοντας ωστόσο σημάδια κόπωσης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε ελαφρώς στις 31.458 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,09%, ο S&P 500 έκλεισε σε ιστορικά υψηλά 0,48% στις 3.934 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κινήθηκε υψηλότερα 0,50% στις 14.095 μονάδες.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Walt Disney ανακοίνωσε αποτελέσματα δ’ τριμήνου με τα έσοδα να ανέρχονται στα $16,25 δισ. και κέρδη ανά μετοχή 32 σεντς. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη η μετοχή της έκλεισε σε αρνητικό έδαφος. Η μετοχή της PayPal σημείωσε ισχυρή άνοδο 3,8% καθώς αρκετές χρηματιστηριακές ανέβασαν την τιμή στόχο.

Με 4% περίπου ενισχύθηκαν οι μετοχές των εταιρειών Cabot Oil & Gas, Hess, ενώ οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, Apple, Tesla και Microsoft έκλεισαν με κέρδη περίπου 0,5%.

Την Δευτέρα η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα είναι κλειστή λόγω της Γιορτής του Προέδρου.

Περιμένοντας το δημοσιονομικό πακέτο

Τα τελευταία νέα για τα στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ δείχνουν, πως η καταναλωτική πίστη κατέγραψε πτώση στις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς τα νοικοκυριά παραμένουν προβληματισμένα σχετικά με την εξέλιξη της οικονομίας, παρά το επερχόμενο πακέτο δημοσιονομική στήριξης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Reuters, η αμερικανική οικονομία θα βρεθεί στα προ πανδημίας επίπεδα μέσα στο 2021. Θεωρεί ότι το δημοσιονομικό πακέτο ύψους $1,9 τρισ. θα βοηθήσει σημαντικά η οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ. Ωστόσο δεν είναι το ίδιο αισιόδοξη και για την ανεργία, που θα χρειαστεί περισσότερο από ένα χρόνο για να φτάσει στα επίπεδα του 2020.