Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πάνω από 260.000 η συμμετοχή – Παράταση μόνο όπου υπάρχουν ουρές

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες μετά την παράταση που δόθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) στην εκλογή για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, είχαν ψηφίσει 260.000 πολίτες, αριθμός που ξεπέρασε κατά πολύ αυτόν των 212.000 πολιτών, οι οποίοι είχαν ψηφίσει το 2017.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 2.000 ψήφισαν στο εξωτερικό, ενώ 69.600 πολίτες έχουν ψηφίσει μέχρι πριν από λίγο στην Αττική. Ο ρυθμός προσέλευσης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι περίπου στους 380 πολίτες κάθε λεπτό. Για το σκοπό αυτό η ΕΔΕΚΑΠ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υποψηφίων, έδωσε παράταση μιάς ώρας, μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα παράταση την οποία ζητούν ήδη τα επιτελεία Παπανδρέου & Λοβέρδου.

Υπολογίζεται ότι τελικά ο αριθμός αυτών που θα προσέλοθουν στις κάλπες να αγγίξει τις  270-280 χιλιάδες.

Συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου ανέφεραν ότι ο κόσμος που αναμένει να αλλά και συνεχίζει να προσέρχεται είναι αρκετός, πρέπει να μπορέσει να ψηφίσει και μπορεί να χρειαστεί και νέα παράταση

Αλλά και από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Α. Λοβέρδου, έλεγε ότι, θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την έκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει.

Τα πρώτα αποτελέσματα με βάση τα ως τώρα δεδομένα, αναμένονται περίπου στις 22:00. Θα πρόκειται για το 15% των συνολικών αποτελεσμάτων, αλλά δεδομένου ότι το δείγμα θα είναι πανελλαδικό, θα αποτελεί μια ισχυρή πρόβλεψη για την πορεία των υποψηφίων, εκτός εάν οι διαφορές αυτών είναι πολύ μικρές.

Ανακοίνωση Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ)

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, σύνολο 224.000. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης αποφασίζεται παράταση μίας ώρας, οπότε τα Εκλογικά Τμήματα θα λειτουργήσουν ως τις 20:00.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο Πρόεδρος

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ