Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλη προσέλευση – Ψήφισαν ήδη πάνω από 100.000

Αυξημένη σε σχέση με το 2017, είναι η προσέλευση στις εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ. με 100.000 πολίτες ήδη να έχουν ψηφίσει λίγο πριν το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) σημειώνει, ότι μέχρι στιγμής η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και προσθέτει ότι έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 (ποσοστό 99,6%) εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα. Η ΕΔΕΚΑΠ δήλωσε ότι βγει ανακοίνωση, η οποία θα δίνεται παράταση στη ψηφοφορία λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.  Σε σύνολο 108 ψηθισάντων στην Αυστραλία  τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Παπανδρέου (54) 50%
  • Λοβέρδος (34) 31,48%
  • Ανδρουλάκης (12) 11,1%
  • Καστανίδης (3) 2,78%
  • Χρηστίδης (3) 2,78%
  • Γερουλάνος (2) 1,85%

Δικαίωμα ψήφου έχουν

  • όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι
  • όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα, συμπληρώνοντας  αίτηση και καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο).
  • όσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004, είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και ο χειριστής του τάμπλετ, πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης
  • μπορούν να ψηφίσουν και νεότεροι (16 ετών) αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, θα έχουν μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ.

Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές έως τις 7 το απόγευμα, εφόσον δεν δοθεί παράταση. Τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα, που θα δώσουν μία πρώτη ένδειξη για την έκβαση της ψηφοφορίας  υπολογίζεται ότι θα δοθούν λίγο μετά τις 9 το βράδυ.