Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου θα διεκδικήσουν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο οποίος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. 

Πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν το χθεσινό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ αλλαγή σελίδας και εντολή ανανέωσης, στην κεντροαριστερή παράταξη, ενώ επισημαίνουν και το ρεκόρ συμμετοχής στη διαδικασία.

Με ενσωματωμένο το 93% των ψήφων ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 36,92% και θα διεκδικήσει την προεδρία του Κινήματος με τον δεύτερο της εκλογικής διαδικασίας, Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος συγκέντρωσε 27,87%. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,07% και ακολούθησαν οι Χρηστίδης με 3,23%, Γερουλάνος με 2,97 και Καστανίδης με 2,74%

Ανδρέας Λοβέρδος: Αύριο θα ανακοινώσω ποιον θα στηρίξω στον β’ γύρο

Την πρόθεσή του να ανακοινώσει έως αύριο τον υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής που θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Πρόσθεσε ότι είναι πολιτικός θέσεων που ποτέ δεν κρύφτηκε και γι αυτό θα πάρει θέση και τώρα, ανακοινώνοντας εάν θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Γιώργο Παπανδρέου την προσεχή Κυριακή.

Νίκος Ανδρουλάκης: Η Δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει

«Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία», τόνισε χθες το βράδυ σε δήλωση του ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ολόκληρη η δήλωση

Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.

Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία.