Δημοσκόπηση GPO / “ΤΑ ΝΕΑ”: Στις 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Photo: Clker-Free-Vector-Images Pixabay

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, δείχνει την δυναμική της κυβέρνηση, να δέχεται το πρώτο πλήγμα στο πολιτικό της κεφάλαιο. Ωστόσο, την ίδια ώρα δεν φαίνεται να αποκομίζουν οφέλη, τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, που συνεχίζουν να βρίσκονται στα ίδια ποσοστά, της αντίστοιχης δημοσκόπησης του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “Τα Νέα”, σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην έρευνα του Ιουνίου, τα δύο κόμματα συγκέντρωναν 36,5% και 24,1% αντίστοιχα. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), που εμφανίζει οριακή πτώση καθώς συγκεντρώνει 6,4% έναντι 6,7% και έπονται το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Όσον αφορά  τους πολιτικούς αρχηγούς  ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί προβάδισμα 18,2 μονάδων, στην προτίμηση των πολιτών, συγκεντρώνοντας 49,8% θετικές γνώμες έναντι 31,6% του Αλέξη Τσίπρα, 27,8% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,7% της Φώφης Γεννηματά, 16,1% του Γιάνη Βαρουφάκη και 11,8% του Κυριάκου Βελόπουλου.

Σχετικά με την διαχείριση των πυρκαγιών το 76,5% των ερωτηθέντων, θεωρούν ότι ο κρατικός μηχανισμός θα μπορούσε να είχε ελέγξει πιο αποτελεσματικά την κατάσβεση  των πυρκαγιών, ενώ ευθύνες καταλογίζονται, για αστοχίες στο συντονιστικό έργο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, από το 58,2% .

Τέλος, το 49,4% (ναι και μάλλον ναι) προτρέπει τον πρωθυπουργό, να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, έναντι του 35,9% που δεν διαβλέπει επερχόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.