ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα – Φιέστα του Ερντογάν στα κατεχόμενα

Υπουργείο Εξωτερικών Photo: dimsfikas

«Η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού  προκειμένου να καλύψει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

Ως γνωστόν, έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της (casus belli), παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέχει παράνομα εδάφη άλλων κρατών, αποσταθεροποιεί άλλες χώρες διατηρώντας στρατό και μισθοφόρους σε αυτές.

Την στιγμή που έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους στραμμένο στα ελληνικά νησιά, ζητάει, χωρίς συστολή, από την Ελλάδα, χώρα απολύτως προσηλωμένη στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, να παραιτηθεί από το στοιχειώδες δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Οι προκλητικές, όσο και αβάσιμες μονομερείς αιτιάσεις της αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια κάλυψης της καθημερινής παραβατικής της συμπεριφοράς, καθώς και των σχεδιαζόμενων παράνομων ενεργειών της.

Η Ελλάδα θα απαντήσει, σε όσα αναφέρονται στην επιστολή, με γνώμονα την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων της στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.»

Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου, έστειλε την Παρασκευή επιστολή στον Οργανισμό, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Επίσκεψη – φιέστα του Ερντογάν στα κατεχόμενα

Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιείται σήμερα (19/7) στις 15:00 το μεσημέρι επίσκεψη-φιέστα στα κατεχόμενα του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει ειδική συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», την οποία θα προσφωνήσει ανακοινώνοντας «τα καλά νέα», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εδώ και μερικές ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Τούρκου Προέδρου το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα Αναγέννησης, έχουν καλέσει τους οπαδούς τους σε συγκέντρωση έξω από αυτήν. Η ομιλία  θα μεταδίδεται απευθείας για τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί  μέσω γιγαντοοθονών.

Το απόγευμα ο πρόεδρος Ερντογάν, θα μεταβεί στο Μπουγιούκ Χαν, όπου θα έχει συνάντηση με νέους και στην συνέχεια θα συναντήσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους.