Νέα τοπικά lockdown – Μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση

Photo Free-Photos Pixabay

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων, που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε τουρισμό και εστίαση, ενώ δεν αποκλείονται και άλλα τοπικά lockdown. Η Μύκονος φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, καθώς όσο η κατάσταση θα επιβαρύνεται, τόσο υπάρχει πιθανότητα θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο και σε άλλα νησιά

Αύξηση, από δύο σε τρία τα τεστ, στους ανεμβολίαστους εργαζομένους

Ένα από τα μέτρα που εξετάζεται, είναι να αυξηθούν, από δύο σε τρία τα τεστ, που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι. Να σημειώσουμε, ότι σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Πάρο, Ρέθυμνο και Ηράκλειο οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μια με αυτή του rapid test, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Επιπλέον, συζητείται οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να μετακινούνται σε άλλα πόστα στην ίδια επιχείρηση.

Τοπικά lockdown

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή τοπικών lockdown ιδιαίτερα σε νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο». Σύμφωνα με το Mega τα μέτρα θα περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση λειτουργίας εστίασης 00:00 – 07:00
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης
  • Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9
  • Απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα
  • Μέγιστος αριθμός ατόμων: 4 άτομα – για συγγενείς α’ βαθμού 6 άτομα