Wall Street: Κέρδη 300 μονάδων για τον Dow Jones

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά από το χθεσινό sell off και  τα αρνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για την για την οικονομία και την απασχόληση. Συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 1,11% στις 30,638,72 μονάδες,
ο S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, κινήθηκε ανοδικά κατά 0,91%, κλείνοντας στις 3.784,72  μονάδες, ενώ ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 0,5%, στις 13.337,16 μονάδες.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας η μετοχή της αλυσίδας πώληση βιντεοπαιχνιδιών GameStop η οποία έχει βρεθεί απέναντι σε μια αγοραστική φρενίτιδα μικροεπενδυτών. Τις τελευταίες συνεδριάσεις τα κέρδη της μετοχής πλησίασαν σχεδόν σε 200%. Σήμερα η μετοχή κινήθηκε ανοδικά έως και 25% εντός της συνεδρίασης, με τη διαπραγμάτευση της μετοχής να διακόπτεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Την πτώση της σηματοδότησε η είδηση ότι η Robinhood και η Interactive Brokers αποφάσισαν να περιορίσουν το trading της μετοχής με αποτέλεσμα  να κλείσει με απώλειες 44%.