Δημοσκοπήσεις: Πάνω από 16 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλη δημοσκοπική διαφορά συνεχίζει να προηγείται η ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι  του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα στις χθεσινές δημοσκοπήσεις, της Metron Analysis και της Pulse. Όπως δείχνουν τα στοιχεία των δημοσιοποιήσεων η πανδημία δεν έχει επηρεάσει την σχέση των πολιτών με το Μέγαρο Μαξίμου. Αντιθέτως οι πολίτες φαίνεται να κατανοούν και να επιβραβεύουν τους χειρισμούς της Κυβέρνησης. Αυτός είναι και ο λόγος που  ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει ποσοστά υψηλής δημοφιλίας σε σχέση με τον κ Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο δε στο γκάλοπ της Metron Analysis για το Mega, όσο και σε αυτό της Pulse για τον ΣΚΑΪ η ΝΔ σημειώνει σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Το  μείζον ζήτημα για τους πολίτες είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και η διαχείριση της οικονομίας. Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση.

Η δημοσκόπηση της  Metron Analysis / Mega

Συγκεκριμένα στην δημοσκόπηση της Metron Analysis / Mega η Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 16,4 ποσοστιαίες μονάδες (ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Δεκέμβριο 20).

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 36,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,7%, το ΚΙΝΑΛ 6,4%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,6% και το ΜέΡΑ25 2,4%. Τον Δεκέμβριο του 2020 η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων ήταν  στο 15,6%.

Η δημοσκόπηση της Pulse / ΣΚΑΪ.

Σταθερό προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE / ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να βρίσκεται στις 16 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 είναι στο όριο του 3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44% (έναντι 45% στη δημοσκόπηση Δεκεμβρίου 20), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24% (έναντι 25%) με τη διαφορά να συνεχίζει να βρίσκεται στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.