Τέλος η διασκέδαση σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους – Την Τρίτη τα νέα μέτρα

Photo: Leeroy Agency / Pixabay
Την επόμενη εβδομάδα, μέχρι την Τρίτη αναμένεται η κυβέρνηση να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ισχύουν το φθινόπωρο  με φόντο την νέα επιδημιολογική εικόνα στη χώρα.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η οικονομική  και η κοινωνική δραστηριότητα της χώρας δεν πρόκειται να ανασταλούν ξανά, κάτι που επισήμανε και στην τελευταία συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν θα πάμε σε νέο lockdown.

‘Όπως προανήγγειλε σήμερα 21/8, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τρίτη. “Νομίζω την Τρίτη θα ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας όσον αφορά την πανδημία δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, επιμένει δεν υποχωρεί, δημιουργεί απειλές σε πείσμα όσων ερμηνεύουν τα πράγματα με το δικό τους τρόπο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να αλλάζει τη θέση της, όσον αφορά την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους καφέ, εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι και θέατρα, οι οποίοι θα παραμείνουν αμιγείς. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα γήπεδα. Αυτό απλά συνεπάγεται, ότι από το φθινόπωρο, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν δυνατότητα να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, ενώ αντίθετα οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν επιδεικνύοντας απλώς, το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Ή θα εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι, ή θα νοσήσουν, θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο, κι όσους έχουν εμβολιαστεί, κι αυτό είναι άδικο“, σημείωσε για τους ανεμβολίαστους ο κ. Οικονόμου και συνέχισε “Με τους αριθμούς των εμβολιασμών δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές”.

Τηρούμε τα μέτρα και εμβολιαζόμαστε

Ψυχαγωγία μόνο για εμβολιασμένους

Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση αναμένονται να εξελιχθούν ενόψει του χειμώνα, σε “προνόμια” αποκλειστικά για εμβολιασμένους. Καφέ, μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά μουσικά κέντρα, σινεμά, θέατρα αλλά και γήπεδα, θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους τους. Από τη κυβέρνηση περιμένουν πως η συγκεκριμένη απόφαση για τους κλειστούς χώρους, θα λειτουργήσει ως κίνητρο για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, να εμβολιαστεί.

Εκπαίδευση

Με την έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους όλοι οι εκπαιδευτικοί δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων, που δεν θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης από Covid-19, θα πρέπει να υποβάλλονται ανά εβδομάδα σε δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή Rapid), με ευθύνη δική τους.

Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν το αποτέλεσμα αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο επίσης παρέχεται δωρεάν. Για τους μαθητές 12 ετών και άνω, που μπορούν να εμβολιαστούν θα φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι φοιτητές θα προσέρχονται στα αμφιθέατρα μόνο εάν είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό τεστ. Η διαφορά είναι πως στους φοιτητές το τεστ θα παρέχεται δωρεάν από το κράτος.

Δημόσιος & ιδιωτικός τομέας

Στους εργασιακούς χώρους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, όσοι επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο, θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ (PCR ή Rapid), το οποίο θα επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι.