Πρόταση δυσπιστίας: Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143

Mε 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ aπορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Συνολικά, ψήφισαν 299 βουλευτές κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, ενώ απών ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χρήστος Πάτσης. 

Η τριήμερη συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας., όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής,

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη του οποίου η ομιλία επικεντρώθηκε στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. «Η Δημοκρατία θα προστατευθευθεί με τη νίκη της ΝΔ» είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον του. Τόνισε ότι επιδίδεται σε αυτό που ξέρει, δηλαδή στο να πυροβολεί τη χώρα και να ρίχνει λάσπη στην κυβέρνηση προκαλώντας διχασμό στην κοινωνία.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό πληγή για τη χώρα και ιθύνοντα νου του ρυπαρού δικτύου του παρακράτους.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πει ευθέως εάν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ λέγοντας ότι “Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα; Εάν δεν υπήρχαν τα ονόματα παραπλανείτε τα ονόματα. Εγώ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς; Ένας απόρρητος φάκελος υπάρχει και τον κάνατε φέιγ βολάν. Δεν μας απαντήσατε ευθέως κ. Τσίπρα και σας ρωτώ αν στην επιστολή που σας ενεχύρισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπήρχαν τα ονόματα.”