Πάνω από €1,5 εκατ. βρέθηκαν στα σπίτια των Παντσέρι, Καϊλή & στον πατερα της

Συνολικά, περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, και στη βαλίτσα που κατασχέθηκε στο ξενοδοχείο του πατέρα της, σύμφωνα με στοιχεία και το φωτογραφικό υλικό, που δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Ο Βέλγος δημοσιογράφος Louis Colart, που αποκάλυψε το σκάνδαλο Κατάρ-gate έγραψε στο twitter: “Σκάνδαλο ευρωπαϊκής διαφθοράς: συνολικά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ μετρητά”.

Η χθεσινή ανακοίνωση των βελγικών αρχών

“Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα στις Βρυξέλλες που βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στη διάρκεια των ερευνών οι ερευνητές της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας είχαν ανακαλύψει περίπου 600.000 ευρώ στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Παντσέρι, ενώ τα υόλοιπα τα χρήματα περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Καϊλή και στο σπίτι της τελευταίας και του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.

Σε βάρος των Παντσέρι, Καϊλή και Τζιόρτζι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Και οι τρεις τους, καθώς και ένας τέταρτος άνδρας που είναι φυλακισμένος για την υπόθεση αυτή, θα βρεθούν ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου αύριο (14/12) το μεσημέρι για να αποφασιστεί αν θα συνεχιστεί η κράτηση τους, ή θα αφεθούν ελέυθεροι.