Με απόφαση Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα της Μαρίας Σπυράκης – Δεν θα είναι υποψήφια

H ευρωβουλευτής Μαρίας Σπυράκη

Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας 

“Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές”.

O Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της

Να σημειώσουμε, ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κ. Σπυράκη, προκειμένου να ερευνηθούν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Μαρία Σπυράκη: Δεν έχω κανενός είδους εμπλοκή ή ανάμειξη σε διαφθορά

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα 16/12 στον ΣΚΑΪ η Μαρία Σπυράκη ανέφερε πως από την ώρα που διατυπώθηκε το αίτημα, αμέσως ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η άρση της ασυλίας της, προκειμένου να αποδειχτεί ότι δεν έχει κανενός είδους εμπλοκή ή ανάμειξη σε διαφθορά και δεν έχει κανενός είδους διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όπως εξήγησε η κ. Σπυράκη, η υπόθεση αφορά συνεργάτη της και συγκεκριμένα την λήψη από εκείνον του επιδόματος αλλοδαπής, «το οποίο όμως φαίνεται ότι δεν αντιστοιχούσε σε σχέση με τις παρουσίες του στις Βρυξέλελς και στο Στρασβούργο» είπε.

Σε ερώτηση για το ύψος του ποσού που λάμβανε ο συνεργάτης της είπε: «Αν σκεφτείτε ότι στα τρία χρόνια ο άνθρωπος αυτός έλαβε 21.000 ευρώ και προφανώς έχει έρθει πολλές φορές εκεί, είναι ένα ποσό που εκείνος θα κληθεί να αποδείξει πόσο είναι αυτό. Εγώ δεν ξέρω πόσες αποδείξεις έχει».