Opinion Poll: Προβάδισμα 13,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Image Thor Deichmann από το Pixabay
Ισχυρό προβάδισμα 13,9 μονάδων εμφανίζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll για την ηλεκτρονική εφημερίδα Political.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα τελευταία ατυχή γεγονότα (πυρκαγιές, ανασχηματισμός, διαχείριση πανδημίας) είχαν κόστος για την κυβέρνηση, με τη ΝΔ να παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 2,1% στην πρόθεση ψήφου συγκριτικά με την αντίστοιχη έρευνα του Μάϊου. Τα αποτελέσματα επαληθεύουν σε κάθε περίπτωση το ισχυρό προβάδισμα που συνεχίζει να κρατά το κόμμα της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η  ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,1%. Ακολουθούν, το ΚΙΝΑΛ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,5%η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%.

dimoskopisi-prothesi-psifou-1

Στην αντίστοιχη έρευνα της της Opinion Poll που είχε δημοσιοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2021, η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε ποσοστό 37,3% έναντι 19,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως γίνεται αντιληπτό στο τελευταίο τρίμηνο, το κυβερνών κόμμα παρουσίασε απώλειες της τάξης του 2,3%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση κατέγραψε άνοδο 1,2%.

Κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη  

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, συνεχίζεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εμφανίζοντας ποσοστό 45,6% την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος  μετά από τον «Κανένα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 19,7% έναντι 30,6% των πολιτών, που δεν επιλέγουν κανέναν από τους δύο.

katallilotita-1

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έρευνα της 31ης Μαΐου συγκέντρωνε ποσοστό 52,4%, 6,8 μονάδες περισσότερες από τη σημερινή δημοσκόπηση, έναντι του 19,9% του Αλέξη Τσίπρα. Όπως φαίνεται, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καρπώνεται την φθορά του πρωθυπουργού, αφού οριακά 0,2%, μειώνονται οι προτιμήσεις των ερωτηθέντων στο πρόσωπό του. Δεύτερος και τότε, ήταν ο «κανένας» με 26%, ο οποίος σήμερα αυξάνει το ποσοστό του κατά 4,6 μονάδες.