Νικητής ο Μακρόν στον β΄ γύρο σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών σύμφωνα με δημοσκόπηση του BVA για τα RTL και ORANGE, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Απριλίου

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης ο Μακρόν προηγείτε με 54% έναντι της Λεπέν, που συγκεντρώνει το 46%. Η αποχή από την ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 27%. Να σημειώσουμε σε προηγούμενη των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique, τα ποσοστά Μακρόν ήταν στο 53%.

Δέκα μέρες πριν τον δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν φαίνονται  πρόθυμοι για υποχωρήσεις, ενώ τα επιτελεία των δύο υποψηφίων εργάζονται για να ενισχύσουν την εικόνα τους.

Ο Γάλλος πρόεδρος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 64 από τα 65 έτη, που προέβλεπε το προεκλογικό το πρόγραμμα, ενώ η επικεφαλής της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν κατηγορεί τον Εμανουέλ Μακρόν ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους και δηλώνει ότι εάν εκλεγεί δεν θα επιδιώξει την έξοδο της Γαλλίας από την Ε.Ε..