Η Ρωσία απειλεί Φινλανδία & Σουηδία αν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ

Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών,

Για μια ακόμη φορά η Ρωσία προειδοποίησε τη Φινλανδία και τη Σουηδία για πιθανές  «συνέπειες» που μπορεί να έχουν, εάν ενταχθούν στην στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα,  η επιλογή είναι στο “χέρι” της Φινλανδίας και της Σουηδίας και προσθέτει ότι η ένταξή τους θα έχει «συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις και τη συνολική εικόνα της ευρωπαϊκής ασφάλειας». Ωστόσο η Ζαχάροβα δεν διευκρίνισε ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι, η ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει την εθνική ασφάλειά τους, αλλά αντιθέτως θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με την ίδια, οι χώρες χάνουν επίσης την κυριαρχία τους και την ευκαιρία να αναλάβουν «ενωτικές και εποικοδομητικές πρωτοβουλίες» διεθνώς.

Η Ρωσία έχει διατυπώσει παρόμοιες απόψεις και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε, ότι η Ρωσία θα πρέπει να “εξισορροπήσει την κατάσταση” με τις δικές της ενέργειες εάν αυτές οι χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

culpanews.gr με πληροφοριες από ertnews.gr