ΝΔ: Δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πανδημίας

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, στην διακίνηση ψευδών και διαστρεβλωμένων στοιχείων, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, που αναπαράγει  τις τελευταίες ημέρες  το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι άνευ προηγούμενου κυνικές δηλώσεις τόσο κ Αχτιόγλου, ότι η πανδημία είναι ευκαιρία για την αριστερά …, όσο και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη που ουσιαστικά προτρέπει τους τουρίστες να μην έρθουν φέτος στην Ελλάδα, δημιουργούν ένα κλίμα νοσηρό και φανερώνουν το πολιτικό αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεπερνώντας κάθε όριο σοβαρότητας στο σημερινό της πρωτοσέλιδο 9/5 η εφημερίδα “Αυγή” αναπαράγει ψευδή στοιχεία, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

«Όπως κυνικά ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου o ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως ευκαιρία γιατί η “κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά”. Αυτή την κεντρική στρατηγική υπηρετούν συντονισμένα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας διαρκώς την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα να αφήσει πίσω της την πανδημία. Ακριβώς σε αυτή τη λογική κινείται και το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τα πραγματικά δεδομένα και προσαρμόζοντάς τα στην γκρίζα πραγματικότητα που προσπαθούν να διαμορφώσουν για τη χώρα υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια» επισημαίνει

Στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών

Υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει και με τις δύο δόσεις του εμβολίου πάνω από το 11% του πληθυσμού της, όντας στην 10η θέση στην ΕΕ και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Επίσης η χώρα μας με τις 1.500 εμβολιαστικές γραμμές που λειτουργούν από αρχές Μαΐου εμβολιάζει πλέον πάνω από 100.000 πολίτες την ημέρα. Αυτό την κατατάσσει στη 10η θέση στην ΕΕ σε ποσοστό ημερήσιων εμβολιασμών ως μερίδιο επί του συνολικού πληθυσμού» προσθέτει.

emvoliasmoi-ee-ellada-1

Η ΝΔ σημειώνει ότι η λέξη αξιοπιστία είναι άγνωστη για εκείνους που συντονισμένα χλεύαζαν και λοιδορούσαν την κυβέρνηση για τον στόχο των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμών τον μήνα, όταν με τους ρυθμούς που κινούμαστε σήμερα, όπως τονίζει, ήδη τους ξεπερνάμε.

2,5 – 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα

«Μετά τον κ. Τσίπρα που χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς «ξεστοκάρισμα» και τον κ. Κόκκαλη που δήλωσε πως «δεν είναι σοβαρό να λέμε στους τουρίστες να έρθουν», η Αυγή συνεχίζει σήμερα να υπηρετεί την κεντρική γραμμή της υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας εξόδου από το τούνελ της πανδημίας» αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει «με 2,5-3 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα, η αλήθεια είναι ότι το τείχος ανοσίας και άρα το τέλος της πανδημίας, έρχονται όλο και πιο κοντά. Κι αυτό δεν αρέσει καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό κατασκευάζει fake news. Γιατί βλέπει ότι όσο σκληρά κι αν πολέμησε την εθνική προσπάθεια, τελικά χάνει την «ευκαιρία».

emvoliasmoi-ee-ellada-12