Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη

Στα άκρα έχει φτάσει η σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση στη Δυτική Θράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρηση στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη αλλά επέλεξε να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία και να τους αφήσει στα ψηφοδέλτια.

Μητσοτάκης: O Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά

Με αφορμή, δε, συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία έκανε λόγο για κυπατζίδικες πρακτικές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν καταλαβαίνουμε τι διακυβεύεται στην Θράκη;». Όπως τόνισε, μάλιστα, «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές υπηρεσιακά. Το γραφείο του είχε ενημερωθεί. Είχε ενημερωθεί απόλυτα ότι το προξενείο έκανε προεκλογική καμπάνια για δύο βουλευτές. Το μήνυμα που περάσαμε ήταν σαφές, “μην τους βάλεις αυτούς τους δύο στα ψηφοδέλτια” αλλά δεν μας άκουσε. Θα κριθεί γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι οι δύο αυτοί βουλευτές δεν έχουν πει καμία κουβέντα; Τους ζητώ το ελάχιστο, να πουνε ότι εκπροσωπούμε τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και αυτό το μήνυμα θε περάσω στον κ. Ερντογάν. Δεν θα ανεχτώ εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Δεν έχει κανένα δικαίωμα. Μια τόσο σκληρή παρέμβαση για να εκλεγούν βουλευτές που πρεσβεύουν λογικές του τουρκικού αναθεωρητισμού πρέπει να τελειώσει.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους κ.κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ «να κάνουν μια δήλωση ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι τουρκική μειόνοτητα, αλλά δεν νομίζω ότι θα το κάνουν γιατί θα δυσαρεστήσουν το τουρκικό προξενείο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «φτηνά προεκλογικά παιχνίδια». Πιο αναλυτικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να παίζει φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, επιστρατεύοντας αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ.

Δεν μας κάνει εντύπωση. Ήταν ο Πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός. Όποιος τον επιλέγει αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη.

Και μια υπενθύμιση: Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα. Έλαβε πανελλαδικά 2,56%  αλλά στη Ροδόπη 18%.

Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος; Ντροπή!»

Σκέρτσος: Εξακολουθεί και φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Άκης Σκέρτσος με αφορμή τους υποψήφιους του κόμματος που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις και κάνει το άσπρο μαύρο. Ως συνήθως. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη. Αρκεί να μην εκπροσωπεί την “τουρκική” μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε. Είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» ανέφερε σε νεότερη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.

Και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε προειδοποιήσεις και πληροφορίες που επίσημα του μεταφέρθηκαν ΠΡΙΝ τις εκλογές και συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά. Ανακατεύοντας και δυσφημώντας από την Ντόρα Μπακογιάννη μέχρι και την ΕΥΠ που έχει κρίσιμο και διαχρονικό ρόλο στα μειονοτικά ζητήματα εδώ και δεκαετίες.

Αντί να πετάει, λοιπόν, την μπάλα στην εξέδρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο υποψήφιοί του πρέπει να απαντήσουν σε ένα και μόνο ερώτημα: εκπροσωπούν και διεκδικούν την ψήφο της μουσουλμανικής ή της “τουρκικής” μειονότητας;

Θέλουμε μια απλή, ξεκάθαρη απάντηση από τους δύο υποψήφιους.»