Market Pass: Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα

pixabay

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του Market Pass, ενώ μέχρι τις 3 Μαρτίου θα έχουν καταβληθεί τα χρήματα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Έως τις 3 Μαρτίου θα καταβληθούν, αν έχουμε την άυλη κάρτα, το ποσό και για τον Φεβρουάριο και για τον Μάρτιο και βεβαίως αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, θα μεταφερθούν τον επόμενο μήνα και θα προστεθούν και τα νέα χρήματα του επόμενου μήνα και αν επιλέξουμε καταβολή, μειωμένα κατά 20% όμως, σε λογαριασμό τραπέζης, για αυτά θα λάβουμε μία δόση τριών μηνών και μια δεύτερη φορά άλλους τρεις μήνες» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Με το Market Pass χορηγείται για έξι μήνες ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σουπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση

Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr., με τους κλειδάριθμους taxisnet να γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου.

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Στη συνέχεια, ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Οι δικαιούχοι του Market Pass

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση δίνεται σε επίπεδο νοικοκυριού, το οποίο ενδέχεται να αποτελείται από συζύγους ή μέλη με σύμφωνο συμβίωσης, τα εξαρτώμενα τέκνα αυτών, τα λοιπά εξαρτώμενα μέλη και τα φιλοξενούμενα μέλη.

Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κατά το άρθρο 67 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α’167) ή ο ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Σε ποια καταστήματα μπορούμε να ψωνίσουμε με το market pass

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα (Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Ζαχαροπλαστεία, Αρτοποιεία, Διάφορα καταστήματα τροφίμων ή λαϊκές αγορές)

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31/08/2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.