Φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά

Συνάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη / Photo: Twitter

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο για περαιτέρω βελτιώσεις στην πρόταση της Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαίκού Κόμματος στην Αθήνα.

Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια καλή συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη για την προετοιμασία της επόμενης συνόδου κορυφής. Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας, για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας».

Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με το Bloomberg, τα 7 κράτη της ΕΕ (Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία, Μάλτα και Λιθουανία), συνεχίζουν να πιέζουν την Κομισιόν να υιοθετήσει, την ιδέα ενός δυναμικού πλαφόν, με στόχο τη βελτίωση της πρότασης της Επιτροπής, σχετικά με την επιβολή ενός διορθωτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου.