Χουσεΐν Ζεϊμπέκ: Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από πανό που γράφει «τουρκική μειονότητα»

Photo: @Cemil Kabza /fb

Νέα ερωτήματα προκαλεί φωτογραφία του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ από εκδήλωση στον Εχινό της Ξάνθης, o οποίος εμφανίζεται να φωτογραφίζεται μπροστά σε πανό στο οποίο υπάρχει σαφής αναφορά στην «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Η φωτογραφία ελήφθη σε Χάτιμ -την θρησκευτική εορτή, δηλαδή, των μουσουλμάνων για την «ενηλικίωση» των παιδιών που έχουν ολοκληρώσει την εκμάθηση του Κορανίου- , που διοργάνωσε η ψευτομουφτεία.

Στην τελετή παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο ψευδομουφτής Τράμπα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης Hüseyin Baltacı και ο πρόεδρος της «τουρκικής ένωσης Ξάνθης», Ozan Ahmetoğlu, ενώ στην εκδήλωση φέρεται να ήταν παρών και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν.

Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο τον Μάιο, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχε αναφερθεί, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu εκ νέου σε «τουρκική μειονότητα» που «αγνοείται» από τις ελληνικές αρχές.

Aριστερά ο κ. Ζεϊμπέκ με το γκρι κοστούμι – Photo: @Cemil Kabza /fb

Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τη φωτογραφία του Ζεϊμπέκ 

Στην υπόθεση των δύο υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ που εξελέγησαν βουλευτές στη Ροδόπη  και Ξάνθη στις εκλογές του Μαΐου, αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος, λέγοντας, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο βουλευτές του εξακολουθούν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι».

Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τη φωτογραφία, που δείχνει τον κ. Ζεϊμπέκ σε εκδήλωση της ψευδομουφτείας κάτω από πανό, που έγραφε «τουρκική μειονότητα», ερωτώντας επιπροσθέτως εάν οι κ. Φερχάτ και Ζεϊμπέκ στη επόμενη Βουλή θα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο τουρκικό προξενείο.

Ερωτηθείς σχετικώς για την απόσυρση της υποψηφιότητας του κ. Κατραντζή από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ροδόπης, ο Άκης Σκέρτσος επέμεινε πως πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις και επανέλαβε πως οι παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου έγιναν μόνον υπέρ των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια συμψηφισμού.