Αγνοείται τουριστικό υποβρύχιο που επισκεπτόταν το ναυάγιο του Τιτανικού

Titan is a Cyclops-class manned submersible designed to take five people to depths of 4,000 meters

Υποβρύχιο που χρησιμοποιείται για την περιήγηση τουριστών γύρω από το ναυάγιο του Τιτανικού, αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με το BBC, η ακτοφυλακή της Βοστώνης ανέφερε, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης  στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης.

Το υποβρύχιο μπορεί να φιλοξενήσει πέντε άτομα, όπως αναφέρει η εταιρεία και  συνήθως περιλαμβάνει έναν πιλότο, τρεις επισκέπτες και έναν ξεναγό. Μια πλήρης κατάδυση στο ναυάγιο, συμπεριλαμβανομένης της κατάδυσης και της ανάβασης, διαρκεί περίπου οκτώ ώρες.

Η OceanGate Expeditions, που διοργανώνει τις αποστολές στο βυθό, επιβεβαίωσε με δήλωσή της, ότι ανήκει σε αυτήν το εξαφανισμένο υποβρύχιο και ότι επέβαιναν σε αυτό άνθρωποι. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσοι επέβαιναν τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του.

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) κάτω από την επιφάνεια στον πυθμένα του Ατλαντικού και απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα από την ακτή της Νέας Γης (Νιουφάουντλαντ), του Καναδά.

Το επιβατηγό πλοίο, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, είχε προσκρούσει σε παγόβουνο  στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα, περισσότεροι από 1.500 πέθαναν.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1985. Βρίσκεται σε δύο μέρη, με την πλώρη και την πρύμνη να χωρίζονται κατά περίπου 800 μέτρ, ενώ ένα τεράστιο πεδίο συντριμμιών, περιβάλλει το σπασμένο σκάφος.