Μονοκομματική Βουλή;

Πάρτυ κάνουν οι γκουρού των δημο-σκοπεύσεων, των α-προβλέψεων, των κρυπτο-απο/ανά/κατά/διά/φάσιστων και τόσων άλλων. Μας έχουν υποτάξει στην λογική τους, που θυμίζει εταιρίες στοιχηματισμού σε τελικούς πρωταθλημάτων.

5κομματική, 6κομματική, 7κομματική, 8κομματική και πάλι απ’ την αρχή και να μετράμε και να ξαναμετράμε τα κουκιά. Λες κι εκεί κρίνεται η τύχη της χώρας, στο 5, το 6, το 7, το 8. Πόσο μακρυά είναι η λογική τους από την καθημερινότητα και την πραγματικότητα.

Θα ρωτήσω με επιμονή

  • υπάρχει έστω ΕΝΑ κόμμα, που δεν είναι υπέρ της Ελλάδας;
  • υπάρχει έστω ΕΝΑ κόμμα, που δεν είναι υπέρ του Λαού;
  • υπάρχει έστω ΕΝΑ κόμμα, που δεν είναι υπέρ της Προόδου και της Ευημερίας;

Προς τι λοιπόν τόσο αγωνιώδες μέτρημα των κουκιών και της μοιρασιάς τους;

Να ξαναρωτήσω με επιμονή

  • υπάρχει έστω ΕΝΑ κόμμα, που δεν είναι εναντίον της φτώχιας και της ακρίβειας;
  • υπάρχει έστω ΕΝΑ κόμμα, που δεν είναι εναντίον της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας;
  • υπάρχει έστω ΕΝΑ κόμμα, που δεν είναι εναντίον των διακρίσεων και της αδιαφάνειας;

Αν λοιπόν ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνούν επί της αρχής, γιατί αλληλοσπαράσσονται στα τηλεοπτικά αλώνια των “σουβλάκι γουέστερν”; Και γιατί έρχονται και οι δημο-στοιχηματικές εταιρίες να επιτείνουν αυτήν την “μονομαχία στο Ελ Κάλπο” και το ποιος/α κέρδισε το ματς και με πόσες μονάδες των μονάδων ω μονάδες;

Η απάντηση “μα για τις καρέκλες και τα οφίτσια” μπορεί να ακούγεται προφανής, είναι όμως ιδιαίτερα προσβλητική και για τα κόμματα και για τους πολίτες-ψηφοφόρους.

Η ισοπέδωση προς τα κάτω δεν περιποιεί τιμή ούτε για τους πολιτικούς ταγούς, ούτε για τους δημο-σκοπευτές, αλλά κυρίως παγιδεύει όλες και όλους εμάς, ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ, σε μια λογική αντιπαράθεσης για το “πάπλωμα άλλων”!

Πολύ τους βολεύει να είμαστε “οι γάιδαροι που τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα”. Ας μην τους κάνουμε λοιπόν το χατήρι!

Ας τους στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Όσα και να είσαστε αγαπητά κόμματα, εμείς την Βουλή την θέλουμε και θα την βλέπουμε ως ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.

Διότι απλά, απλούστατα

  • Μία είναι η κοινή επιθυμία για προκοπή.
  • Μία είναι η επιθυμία για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία.
  • Μία είναι η επιθυμία για ένταξη στο μέλλον με όρους ισοτιμίας και εθνικής ταυτότητας.

Το πως θα το κάνετε δεν είναι δική μας δουλειά, είναι η πρωταρχική σας υποχρέωση, η ουσία και αιτία της ίδιας σας της ύπαρξης. Εκτός εάν θέλετε να δικαιώσετε τον διαχρονικό Γεώργιο Σουρή, που 120 χρόνια πριν έγραφε στον “Ρωμηό”: “Δουλειά των Ελλήνων πολιτικών είναι να σώσουν την χώρα. Γι αυτό δεν θα το κάνουν ποτέ, διότι εάν το κάνουν, θα μείνουν χωρίς δουλειά”!

Επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να έχουμε σήμερα αυτήν την απαξιωτική άποψη για σας, αφήστε τις κοκορομαχίες “περί διαγραμμάτου”, αφήστε τα δημο-σκοπευτικά παιγνιδάκια και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και της Ιστορίας.

  • στην εποχή, που 5 χώρες και 3 ιδιωτικές εταιρίες είναι παρούσες στο διάστημα και σκέπτονται/σχεδιάζουν διαπλανητικούς εποικισμούς, μην μας κρατάτε στον αραμπά.
  • στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, μην θέλετε να μας πείσετε πως δεν έχουμε/έχετε ούτε καν Φυσική Νοημοσύνη.
  • στην εποχή των παγκόσμιων ανακατατάξεων, των BRICS, των κρυπτονομισμάτων, μην θέλετε να μας δείχνετε ως λύση το χθες και τα χάλια του.

Εάν πιστεύετε πως το κόμμα έχει ως αποστολή τον πειθαναγκασμό των Πολιτών σε κομματικές λογικές, ας μας το πείτε. Εάν πιστεύευτε πως το κόμμα χρειάζεται για να σηματοδοτεί το χθες, να μας το πείτε. Εάν πιστεύετε πως το κόμμα έχει δικαιώματα και προνόμια, αλλά καμία υποχρέωση και δέσμευση, πάλι να μας το πείτε. Εάν πιστεύετε πως το κόμμα πρέπει εξ ορισμού να διαφωνεί με κάθε άλλο κόμμα, να μας το πείτε!

Τρέχοντας θα έρθουμε να σας κάνουμε “και ένα και δύο και τέσσερα και δεκατέσσερα παιδιά” … Ναι, αλλά όχι για την Βουλή, τον Ναό της Δημοκρατίας, τον Δικό μας Ναό. Για την Δική σας παιδική χαρά, στην οποία δικαιωματικά θα έχετε αυτοτοποθετηθεί!

Διαλέξτε λοιπό, τι μας ζητάτε;

Μονοκομματική Βουλή, στην Υπηρεσία της Χώρας στα μείζονα ή Πολυκομματική Παιδική Χαρά στην υπηρεσία των Αυλών σας στα ελάσσονα και μόνο;

Γιώργος Βλάχος
Μέντωρ Ανάπτυξης Επίδοσης-Απόδοσης & Καριέρας - Performance & Career Growth Master - Πρώην CEO HELLAMAT Lafarge Group, Μέλος Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Δημοτικής Παράταξης “ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ", με υποψήφιο Δήμαρχο τον Άγγελο Παλαιοδήμο