Φωτιά στην Εύβοια: Κυκλωμένο το χωριό Ελληνικά από τις φλόγες

Φωτιά στην Εύβοια
Μια ακόμη εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει με αμείωτο βαθμό το καταστροφικό της έργο.

Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στα Βασιλικά και Ψαροπούλι, ενώ κυκλωμένο από τις φλόγες είναι αυτή την ώρα, το χωριό Ελληνικά. Το μέτωπο στη γραμμή Γαλατσώνα – Γερακίου – Γούβες ξεπερνά τα 6 χλμ, ενώ μάχη να σωθεί το χωριό Γούβες δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι, που έχουν απομείνει εκεί μετά την εκκένωση του.

Στα Βασιλικά η φωτιά μπήκε μέσα στην πόλη, καθώς οι τεράστιες φλόγες και το θερμικό φορτίο εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα, που ήταν παραταγμένα από το απόγευμα να τη σταματήσουν.

Μεταφορά πολιτών με πλοία

Στο λιμάνι Ψαροπούλι Ευβοίας μεταφέρθηκαν εννέα πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εξαιτίας της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Από εκεί συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πευκί Ευβοίας.

krisimes-ores-gia-tin-eyvoia-dyo-ta-kyria-metopa-fovoi-gia-anazopyroseis-stin-attiki0

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στην περιοχή σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική επιχειρούν 263 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 66 οχήματα, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη με το Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.