Ντράγκι: Είναι δικτάτορας ο Ερντογάν – Τσαβούσογλου: Είσαι λαϊκιστής & διορισμένος

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αποκάλεσε «Δικτάτορα» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεση του στο απαράδεκτο γεγονός, που συνέβη κατά την επίσημη επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Σαρλ Μισέλ στην Άγκυρα, όταν η πρόεδρος της Κομισιόν έστεκε όρθια, ενώ οι δύο άνδρες κάθισαν στις καρέκλες τους.

Δικτάτορας ο Ερντογάν

Ερωτηθείς ο Ιταλός πρωθυπουργός σχετικά με την στάση του προέδρου Ερντογάν, κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν συμμερίζομαι σε καμία περίπτωση τις θέσεις του προέδρου Ερντογάν, δεν ήταν η κατάλληλη συμπεριφορά και λυπάμαι ιδιαίτερα που η πρόεδρος της ΕΕ την υπέστη. Με αυτούς τους δικτάτορεςας τους αποκαλέσουμε όπως πρέπει – με τους οποίους όμως υπάρχει η ανάγκη να συνεργαστούμε, για το πρέπει να είμαστε σαφείς. Εκφράζομαι την διαφωνία μας, σε ότι αφορά τις απόψεις και τις συμπεριφορές τους, αλλά συγχρόνως είμαστε και έτοιμοι να συνεργαστούμε, για το συμφέρον των  χωρών μας».

Έντονες αντιδράσεις από τους Τούρκους

Μετά το σχόλιο που έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα κάλεσε τον πρεσβευτή της Ιταλίας στη Τουρκία, στο υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Επίσης o Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε οργισμένος στο Twitter «Καταδικάζουμε έντονα την απαράδεκτη λαϊκιστική ρητορική του διορισμένου πρωθυπουργού της Ιταλίας Ντράγκι και τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες δηλώσεις του για τον εκλεγμένο πρόεδρό μας, και του τις ανταποδίδουμε».