Δημοσκόπηση Pulse: Ισχυρό προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Image: pixabay.com

Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την νέα  την δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 22 ως τις 25 Οκτωβρίου.

Στη πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί το ποσοστό της σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσκόπηση, ενώ, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μισή μονάδα. Όπως φαίνεται η φθορά που είχε  η κυβέρνηση μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου ήταν πρόσκαιρη. Σημαντική αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ, που φτάνει το 8%, αυξάνοντας τη δύναμη του κατά 1,5 μονάδα, Να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ισχυρό προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 12 μονάδων, με ποσοστό 36,5%, έναντι του 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3%.

Καταλληλότερος για την πρωθυπουργία με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσον αφορά στο ερώτημα “ποιος είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία“, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 41%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ποσοστό 30% απαντά κανένας από τους δύο.

Το 56% των ερωτώμενων απαντά ότι με «τίποτα» δεν πείθονται να εμβολιαστούν

Στην ερώτηση “ποιος από τους παρακάτω τρόπους θα μπορούσε να σας πείσει  περισσότερο να εμβολιαστείτε”, μόλις το 1% απαντά η επιδείνωση των δεικτών της πανδημίας, 1% απαντά να το προτείνουν ιστοσελίδες ή μέσα που εμπιστεύονται, 8% να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας που εμπιστεύονται, 5% περισσότερες διαβεβαιώσεις – μελέτες (αυθόρμητη απάντηση), 8% δηλώνει να είναι υποχρεωτικό στην εργασία τους, 6% «κάτι άλλο», ενώ το 56% των ερωτώμενων απαντά «τίποτα».

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse/ΣΚΑΙ