Δημοσκόπηση Opinion: Στο 34,4% η ΝΔ, στο 13,4% ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Σταθερά στη πρώτη θέση η ΝΔ με διαφορά 21 μονάδων από το δεύτερο κόμμα  δείχνει η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24. Μια δημοσκόπηση, που παράλληλα κρύβει και αρκετές εκπλήξεις.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το κυβερνών κόμμα (ΝΔ) κερδίζει μισή μονάδα μέσα στο τελευταίο 20ημερο και φτάνει στο 34,4%, έχοντας διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%.

Τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεχίζει να εμφανίζει απώλειες, έχασε σχεδόν μιάμιση μονάδα μέσα στο τελευταίο 20ήμερο και δείχνει κολλημένο στην τρίτη θέση, με 12,5%. Ακολουθούν, η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4% και η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ είναι μπροστά με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σταθερά στην πρώτη θέση, με 37,6%, δεύτερος είναι ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 33,7%. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ο Πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκράτες», Ανδρέας Λοβέρδος, είναι τρίτος με 29,8%, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη (28,9%).

Ακολουθούν η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου με 28,4%, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος με 27,6%. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην έβδομη θέση με 23,2%.

Το 38,5% θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στις ευρωεκλογές

Σύμφωνα με την έρευνα, το 38,5% των ερωτηθέντων θέλει να στείλει μήνυμα προειδοποίησης στην κυβέρνηση και στο κόμμα, το 25,2% θέλει να στηρίξει το κόμμα του, το 19,4% θέλει να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, ενώ το 8,9% θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση.

Η ακρίβεια το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών

Η ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών με ποσοτό 55,1%, δεύτερο η οικονομία-ανάπτυξη με 28,6% και τρίτο η εγκληματικότητα-παραβατικότητα με 21,6%.

Τέλος, το 62,5% δεν ικανοποιείται από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ το 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.