Μακελειό στη Μόσχα: Η τζιχαντιστική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος” ανέλαβε την ευθύνη

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε σήμερα (23/3), επικαλούμενο ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ότι η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας FSB ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι συνελήφθησαν 11 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων 4 άτομα εμπλέκονται άμεσα στην επίθεση στην αίθουσα συναυλιών της Μόσχας

Ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν λίγο μετά τις 8 χθες το βράδυ στο κατάμεστο Crocus City Hall – μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας – και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τον κόσμο, σκορπώντας τον θάνατο,  την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 140 τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή (22/3), σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία, και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε, με ανάρτηση της στο Telegram, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Αμερικανοί αξιωματούχοι έσπευσαν να επιβεβαιώσουν ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από  την επίθεση στη Μόσχ. Να σημεώσουμε ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Βρετανία είχαν προειδοποιήσει τη Ρωσία για απειλή τρομοκρατικών ενεργειών.