Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 12,4 μονάδες

Image: pixabay.com

Σαφές προβάδισμα, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας GPO, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας Powergame.gr.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% (36,1% στην προηγούμενη μέτρηση Μαρτίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (22,7%). Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ το οποίο συγκεντρώνει 7%, και ακολουθούν το ΚΚΕ το 6,4%, η Ελληνική Λύση το 4%, το ΜΕΡΑ 25 το 3,4%. Το 19,8% απαντά άλλες επιλογές (Άλλο, Λευκό ή άκυρο, αποχή), ενώ το 12% του συνόλου δηλώνει αναποφάσιστο.

 

Στην ερώτηση ποιος “μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα την οικονομική κρίση” ο Πρωθυπουργός προηγείται με 45,7%, έναντι 28,1% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Ισχυρό προβάδισμα 20,9 μονάδων έχει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα, στη ερώτηση “ποιος πιστεύετε γνωρίζει  καλύτερα τα θέματα της οικονομίας”. Ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 46,4% έναντι 25,5% του Αλ. Τσίπρα.

 

Μεγαλύτερη από “double score” η διαφορά 29,8 μονάδων στη ερώτηση “ποιος μπορεί να φέρει νέες επενδύσεις στη χώρα”. Ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 49,5% έναντι 19,7% του Αλ. Τσίπρα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας  είναι, πως παρά την παρατεινόμενη ανησυχία και ανασφάλεια των πολιτών για την οικονομική κατάσταση, τον σκεπτικισμό για τα κυβερνητικά μέτρα και την απαισιοδοξία για τις επιπτώσεις από την πανδημία, η κυβέρνηση διατηρεί ένα πλεονέκτημα και το ζητούμενο είναι πώς θα κατορθώσει να διαχειριστεί την οικονομία τους προσεχείς μήνες.

Δείτε εδώ την πλήρη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Powergame.gr