Διαγραφή Μπογδάνου: Το ποτήρι ξεχείλισε – Ήταν θέμα χρόνου η αποπομπή του

Ήταν θέμα χρόνου η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Το ποτήρι ξεχείλισε σήμερα, μετά την τοποθέτηση του στη Βουλή και την επίκληση της φράσης που αποδίδεται στο στρατηγό Γεώργιο Γρίβα ότι οι κομμουνιστές είναι χειρότεροι από τους Τούρκους.

Είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων η παρουσία του Κ. Μπογδάνου τον περασμένο Αύγουστο, στην εκδήλωση στο Βίτσι, για τη λήξη του εμφυλίου το 1948, όπου παρέστησαν μεταξύ άλλων, και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και η απαράδεκτη ενέργεια του πρώην βουλευτή της ΝΔ, με τη δημοσιοποίηση λίστας των προσωπικών δεδομένων παιδιών νηπιαγωγείου. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιδεικνύοντας αποφασιστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά, παρότι βρισκόταν στη Σλοβενία, προχώρησε στην άμεση διαγραφή του Βουλευτή αμέσως μετά το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Με μια ανακοίνωση λίγων λέξεων, το Μαξίμου ανακοίνωσε τη διαγραφή: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία, όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Δένδιας: Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον 

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η έντονη δημόσια αποδοκιμασία στον Κ. Μπογδάνο από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος απο το βήμα της Βουλής σημείωσε:

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι».

Το γεγονός που οδήγησε στη διαγραφή του Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, ήταν η αναφορά του στον εμφύλιο της χώρας -στον Γράμμο και το Βίτσι-, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε:« Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς: τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ότι ήταν οι κομμουνιστές», προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης., ενώ συνέχισε λέγοντας: «Ο αντικομμουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή, που αποτελεί δικαίωμά μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…»