Ανοίγει στις 22 Αυγούστου η Βουλή για τις παρακολουθήσεις – Ο Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί

Αποδέχθηκε η κυβέρνηση το αίτημα του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής, για το θέμα των παρακολουθήσεων.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει τις εργασίες της μια εβδομάδα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου, για να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του σήμερα από τον πρόεδρο της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Σημειώνεται, ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια».

Και πρόσθεσε «η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  ζήτησε τη διενέργεια έκτακτης προ ημερησίας 

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα τον ενημέρωνε, ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών.

Όπως επισημαίνει  ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα “η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο” και “ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο”.

Ανδρουλάκης: Να ανακοινωθεί ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού τόνισε πως δεν θα δεχτεί «καμία συγκάλυψη», ενώ ζήτησε να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε “Με την σημερινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών υιοθετώντας το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο. Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.”

“Κύριε Μητσοτάκη, ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησης μου από την ΕΥΠ, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζετε με περίσσιο θράσος νόμιμη κατά παράβαση του απορρήτου των επικοινωνιών μου ως ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.” τόνισε

Οικονόμου: Ο Ανδρουλάκης αρνείται επίμονα να ενημερωθεί

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επανέλαβε ότι η επισύνδεση στο κινητό Ανδρουλάκη ήταν λάθος, αλλά νόμιμη.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει ότι ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται επίμονα να ενημερωθεί από την κυβέρνηση αλλά και από τα θεσμικά όργανα. ανεφέροντας χαρακτηριστικά “Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.”