Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών

Γιάννης Οικονόμου / media.gov.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου προχώρησε σε δήλωση-απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου

Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του.

Το μείζον τώρα είναι η πλήρης διερεύνηση του: τι, το πώς και το γιατί

Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί. Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση.

Με τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού, με τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς, θα ασχοληθούμε όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων, ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου

H ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο twitter είχε επιτεθεί, με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς, στην Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη γράφοντας: Οι στοχευμένες «διαρροές» του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ για τον Νίκο Ανδρουλάκη, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας: Οι αυτουργοί των παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας. Ο κ. Μητσοτάκης να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος.