Ακραίος πολιτικός λόγος από τον Τσίπρα – Ο Μητσοτάκης τον καλεί στη Βουλή

Μέγαρο Μαξίμου - Photo: ck/culpa media

Η κυβέρνηση θα αναλάβει τις επόμενες ημέρες συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αποτρέπουν κάθε μορφή κακοποίησης με την συγκρότηση κώδικα δεοντολογίας. Για το λόγο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη, για τα ζητήματα της επικαιρότητας, την απόδοση δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης και κυρίως για το θέμα της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου που τις τελευταίες ώρες παίρνει άσχημες διαστάσεις. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ήδη από τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να ετοιμάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση του νομικού και όχι μόνο πλαισίου.

Η κυβέρνηση πρώτη ενθάρρυνε το κίνημα #Metoo

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των συντακτών μεταξύ άλλων τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα, η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων. Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό να μη φοβηθεί. Η έκρηξη του #Metoo στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο «Σπάσε τη σιωπή» που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός, ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη….»

Ακραίο πολωτικό κλίμα συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να μετατρέψουν αυτά τα νοσηρά φαινόμενα κακοποίησης και βιασμών σε μία πολιτική αντιπαράθεση λάσπης, υποστηρίζoυν ότι αρχική επιλογή της Κυβέρνησης ήταν το κουκούλωμα και ότι αναγκάστηκε να αλλάξει στάση μόνο όταν έγινε γνωστό πως κατατίθεται μήνυση κατά του κ. Λιγνάδη για υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί. Με μία κίνηση εντυπωσιασμού δημοσιοποίησαν 7 ερωτήματα για την υπόθεση κ. Λιγνάδη ζητώντας απαντήσεις από την Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται σήμερα με νέα δήλωσή του θέλοντας να συντηρήσει το ακραίο πολωτικό κλίμα  μιλά για ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων από την Κυβέρνηση και τον κ Μητσοτάκη να φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη. Τέλος τον καλεί να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη, να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.