2.633 νέα κρούσματα -Τα 1.322 στην Αττική – Απομακρύνεται το άνοιγμα της αγοράς

ck/culpa media

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας στην κορύφωση του και τα κρούσματα να βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, μάλλον ναυαγούν τα σχέδια της κυβέρνησης για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στις 22 Μάρτιου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αλλά και τις κατευθύνσεις των ειδικών, εντός του μήνα, αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση των αριθμών. Αυτό σημαίνει παράταση του lockdown τουλάχιστον για μια εδομάδα. Η νέα ημερομηνία που συζητείτε πλέον, για το άνοιγμα της αγοράς, είναι αυτή της 29 Μαρτίου.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ανέρχονται σε  2.633, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 212.091 (ημερήσια μεταβολή +1,3%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες

To Rt για την επικράτεια συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από την μονάδα και συγκεκριμένα στο 1,06.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.886 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 479 (66% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική όπου βρέθηκαν 1.322 νέες μολύνσεις και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 283 νέα περιστατικά, η Λάρισα με 115 και η Αχαΐα με 84.

Σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, σε σημερινές του δηλώσεις, σημείωσε ότι θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος.