ΥΠΕΞ: Απορρίπτονται οι αιτιάσεις για τον νεκρό στον Έβρο

Υπουργείο Εξωτερικών Photo: dimsfikas

Η Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα προς την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας,  μετά από δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για θάνατο Τούρκου στον Έβρο, από πυρά που προήρθαν από την ελληνική πλευρά. 

Απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

“Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο. Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση”.

Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο

Νωρίτερα ανακοίνωση εξέδωσε και το Αρχηγείο ΕΛΑΣ, όπου επισημαίνει με κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο”.

Να σημειώσουμε ότι όλα ξεκίνησαν χθες, όταν δημοσιεύματα τούρκικών ΜΜΕ ανέφεραν, ότι στην τουρκική όχθη του Έβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος, από πυρά που φέρεται να προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως το συμβάν έγινε στην τουρκική περιοχή του Έβρου, σε δύσβατη περιοχή και επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών διακινητών λαθρομεταναστών.