Βίντεο ΝΔ για τα 7 χρόνια από το δημοψήφισμα: “Tο όχι που έγινε ναι” – “δεν ξεχνάμε”

Mε τη συμπλήρωση 7 ετών από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015, το κόμμα της ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα – social media video, που αναφέρεται στα γεγονότα των εκείνων ημερών, στο δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε στις 27 Ιουνίου 2015 και πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου.

Το βίντεο με τίτλο «δίχασαν, εξαπάτησαν, χρέωσαν τους Έλληνες» και καταλήγοντας «το όχι που έγινε ναι», και «δεν ξεχνάμε», περιλαμβάνει τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, από την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αλλά και πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εποχής για το «όχι» που έγινε «ναι».

Να σημειώσουμε ότι, το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ήταν “αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”, που προτάθηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιουνίου.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,31%, φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Παρά το γεγονός, ότι το αποτέλεσματα ήταν συντριπτικά υπερ του “ΟΧΙ” η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές στις 13 Ιουλίου, με όρους ενός τρίτου μνημονίου και με την λέξη «kolotoumba έγινε διεθνής όρος» .

Δείτε εδω το video