Ουκρανία: Ποιες περιοχές έχουν καταλάβει οι Ρώσοι [Χάρτης]

Για 11η ημέρα συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Ουκρανίας, μετά η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδουν πολεμικοί ανταποκριτές, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει κάθε διέξοδο της Ουκρανίας προς την Αζοφική Θάλασσα, ενώ η μόνη περιοχή της Νοταις Ουκρανίας, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα οι Ρώσοι στον Νότο, είναι η περιοχή της Οδησσού.

Η Ρωσία βλέπει το νότο ως ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής της και οι πολίτες στο λιμάνι της Οδησσού, φοβούνται μια επικείμενη ρωσική επίθεση από τη θάλασσα

Σύμφωνα με τον χάρτη που δημοσιεύει σήμερα το BBC υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων βρίσκονται οι περιοχές: του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, η Μαριούπολη, η Χερσώνα και μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Στα βόρεια της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το Κίεβο, ενώ υπήρξαν έντονες μάχες στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσα, στη πόλη Irpin, κοντά στο στρατηγικό αεροδρόμιο Hostomel και τον επικεφαλής της ρωσικής συνοδείας.

Οι άμαχοι εγκαταλείπουν την περιοχή με τα πόδια για να προσπαθήσουν να βρουν ασφάλεια

Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν, ότι η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε να επιτρέψει στους αμάχους να διαφύγουν από το νότιο λιμάνι της Μαριούπολης διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά το Σάββατο, πριν συνεχίσουν οι βομβαρδισμοί.

Το Χάρκοβο και το Σούμι στα ανατολικά έχουν επίσης υποστεί νέους βομβαρδισμούς. Η Ρωσία είπε ότι είχε προχωρήσει κατά 7 χιλιόμετρα (τέσσερα μίλια) στην περιοχή Ντονμπάς, καταλαμβάνοντας πολλές πόλεις και χωριά

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε στους Ουκρανούς ότι έχουμε «αντέξει το πλήγμα» της εισβολής της Ρωσίας και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να πολεμούν.

Έξω από την πρωτεύουσα του Κιέβου, μια τεράστια αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε πάνω από 64 χιλιόμετρα παραμένει ακινητοποιημένη έξω από την πόλη. Αξιωματούχοι του υουργελιου άμυνας της Ουκρανίας δήλωσαν, ότι έχουν χτυπήσει επιλεγμένους στόχους εντός της συνοδείας.

culpanews.gr με πληροφορίες από το BBC