Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες: Σκωτσέζικη θεατρική εταιρεία ανεβάζει μιούζικαλ σε λιγότερο από 10 ώρες

Photo: Rubber Chicken Theatre/Facebook

Μια σκωτσέζικη θεατρική ομάδα κατέκτησε ξανά ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ανεβάζοντας ένα πλήρες μιούζικαλ λιγότερο από 10 ώρες μετά την παραλαβή του σεναρίου.

Το Rubber Chicken Theatre στο Dunblane κατείχε στο παρελθόν το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη θεατρική παραγωγή όταν ανέβασε ένα έργο σε λιγότερο από 12 ώρες το 2019, αλλά το ρεκόρ έσπασε μόλις λίγους μήνες αργότερα, όταν το ισπανικό σύνολο Grupo de teatro Albatros ανέβασε μια παράσταση σε 11 ώρες και 9 δευτερόλεπτα.

Οι κανόνες του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες απαιτούσαν το χρονόμετρο να ξεκινά όταν η θεατρική εταιρεία άνοιξε το κουτί με τα σενάρια μυστηρίου, τα οποία η Rubber Chicken Theatre ανακάλυψε ότι ήταν για το μιούζικαλ επιστημονικής φαντασίας Return to the Forbidden Planet.

«Είχαμε μόλις 10 ώρες για να συγκεντρώσουμε ολόκληρο το σόου, από την εκμάθηση γραμμών, τραγουδιών και χορογραφιών, μέχρι την οργάνωση κοστουμιών, τους φωτισμούς, τον ήχο, τα σκηνικά και τα στηρίγματα», δήλωσε η Creative Director Pamela Mackie στην εφημερίδα Daily Record.

Ο κριτής Γκίνες Τζακ Μπρόκμπανκ ήταν σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και επιβεβαίωσε ότι η θεατρική εταιρεία κατέγραψε το ρεκόρ ανεβάζοντας το μιούζικαλ 9 ώρες, 59 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα του κουτιού με τα σενάρια την Κυριακή.

«Είμαστε χαρούμενοι που το πήραμε πίσω», είπε ο Mackie για τον δίσκο. «Μεγαλύτερο, φωτεινότερο, πιο τολμηρό και πιο γρήγορο από ποτέ».