Το 45% της ΙΟΝ στον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Μετά από συζητήσεις πολλών μηνών, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα 29/3 τη συμφωνία τους, για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους. Το τίμημα και οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά . Σημειώνεται ότι, οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ ανέφεραν: «Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και, κυρίως, το κοινό όραμά μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον».

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε : «Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία! Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια ! Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία».

H ανακοίνωση για τη «Στρατηγική συνεργασία μεταξύ της ΙΟΝ και του Σπ. Θεοδωρόπουλου»

Οι μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος ανακοίνωσαν σήμερα τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας. Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους.

Η ΙΟΝ ΑΕ είναι η μεγάλη ελληνική σοκολατοβιομηχανία με ιστορία 92 ετών που έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές. Η ελληνική ταυτότητα της και η σταθερά υψηλή ποιότητα και μοναδική γεύση των προϊόντων της, την έχουν ταυτίσει με τις αναμνήσεις τόσο της παιδικής, όσο και της ενήλικης ζωής μας.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο επιχειρηματίας που κατάφερε να δημιουργήσει την ελληνική CHIPITA και να της δώσει διεθνή προσανατολισμό και προοπτική. Βασισμένα στην καινοτομία, τα μοναδικά προϊόντα της εταιρείας αγαπήθηκαν από τους καταναλωτές παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξαν οι κοινές αρχές και αξίες, το κοινό όραμα για μία δυναμική ανάπτυξη και επέκταση στις αγορές του εξωτερικού, στις οποίες ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, και, τέλος, η ενδυνάμωση και διαιώνιση της ελληνικής ταυτότητας της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας. Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ ΑΕ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.

H ιστορία της σοκολατοβιομηχανίας

Η ΙΟΝ ιδρύθηκε το 1930 στο Νέο Φάληρο, στην οδό Πειραιώς, από μια ομάδα μετόχων που είχαν ως όνειρο να γίνουν σοκολατοποιοί. Η έδρα της βρίσκεται μέχρι και σήμερα στο ίδιο μέρος. Το 1938 η ΙΟΝ με την θυγατρική της «ΝΑΣΚΟ ΑΕ» παράγει τις καραμέλες ΙΟΝ. Το 1947 λανσάρεται το πιο αναγνωρισμένο κλαδί αμυγδαλιάς της Ελλάδας και δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου. Το 1956 δημιουργείται το δίκτυο πωλήσεων της ΙΟΝ με την ίδρυση της εταιρείας «Αδελφοί Ι. Κωτσίοπουλοι». Το 1975 εγκαινιάζεται η μονάδα παραγωγής γκοφρέτας στην Άρτα και το 1977 γεννιέται η μοναδική Σοκοφρέτα. Το 1976 παράγεται η Noisetta (σοκολάτα και φουντούκι).Το 1986 λανσάρεται η τετράγωνη σοκολάτα Break, ενώ το 2003 η ΙΟΝ Αμυγδάλου συναντά την ΙΟΝ Υγειας. Τέλος, το 2015 δημιουργείται η ΙΟΝ Αμυγδάλου με στέβια.

Η ΙΟΝ, μία επιχείρηση 100% ελληνική.  Με τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής (Αθήνα, Άρτα & Σόφια), με περίπου 950 εργαζομένους, με κύκλο εργασιών το 2020 119 εκ. ευρώ, με σύνολο ενεργητικού 145 εκατ ευρώ, με κέρδη προ φόρων 11,9 εκατ ευρώ  και με περίπου 950 εργαζόμενους, η ΙΟΝ κατατάσσεται στις 60 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες.

Πηγή: moneyview.gr