Θεοχάρης: Στόχος να ανοίξει ο τουρισμός μέχρι τις 14 Μαΐου

@htheoharis-Μουσείο Ακρόπολης

Ο Έλληνας υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά, με σύνθημα «All you want is Greece» προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα εφέτος για τις διακοπές του. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Φέτος και για πάντα, το μόνο θέλετε είναι η Ελλάδα. Για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής».

Στόχος της Ελλάδας, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, είναι να ανοίξει τις τουριστικές πύλες έως τις 14 Μαΐου. Μέχρι τότε θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Oλοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021

Απευθυνόμενος στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει προετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021. Στο πλαίσιο αυτό οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι με τις εξής προϋποθέσεις: Να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Όλοι οι τουρίστες θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος, με την διαφορά ότι φέτος τα αποτελέσματα των Rapid Test θα είναι άμεσα και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό ο υπουργός τόνισε ότι όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.