«Προανακριτική» για την υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την πιθανή τέλεση αδικημάτων από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζει ο γραμματέα της ΚΟ του κόμματος της ΝΔ  Γιάννης Μπούγας μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η πρόταση ζητά την έρευνα για τον κ. Παππά, καθώς από τα στοιχεία προκύπτει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Η πρόταση της προανακριτικής επιτροπής  θα ανακοινωθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ μετά από 10 ημέρες θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ψηφοφορία-απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών-για τη σύστασή της.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε μετά την κατάθεση της πρότασης:

«Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης».

Και η δήλωση καταλήγει: «Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου».