Τα πιο όμορφα Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγά της αγοράς

Αυγά με ζαχαρόπαστα, άλλα με φιγούρες ηρώων, με πλούσια σοκολάτα γάλακτος, λευκή ή υγείας, όπως και να τα δούμε οι μικροί μας φίλοι τα περιμένουν, πως και πως, μαζί με τις λαμπάδες τους! Τα σοκολατένια αυγά κάνουν θραύση και μετά από τη νηστεία, όλοι θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό και συνάμα με πολύ σοκολάτα.

Ας περιηγηθούμε στην ιστορία των σοκολατένιων αυγών, αλλά και στα περίτεχνα σοκολατένια αυγά της ελληνικής αγοράς.

Η Ιστορία των Πασχαλινών Αυγών

Τα πρώτα πασχαλινά σοκολατένια αυγά, δημιουργήθηκαν στη Γαλλία και τη Γερμανία στις αρχές του 19ου αι. και ήταν κατασκευασμένα από μαύρη συμπαγή σοκολάτα, η οποία ήταν κοκκώδης και πικρή. Τότε η αγγλική εταιρία Cadbury εισήγαγε μία ειδική “πρέσα σοκολάτας”, με σκοπό να μειώσει το λίπος της σοκολάτας κάνοντας την πιο εύγευστη και πιο λεία.

Το 1873 η βρετανική εταιρία Joseph Storrs Fry & Sons έφτιαξε τα πρώτα “καλούπια” μαζικής παραγωγής σοκολατένιων αυγών. Μετέπειτα άρχιζαν να στολίζονται περίτεχνα τα σοκολατένια αυγά και η εταιρία Cadbury το 1905, φτιάχνει το ‘πρώτο πασχαλινό αυγό’ από σοκολάτα γάλακτος και γίνεται ανάρπαστο αυξάνοντας κορυφαία τις πωλήσεις της.

Chocolate Factory

Chocolate Factory… ή αλλιώς Παρθενών 1936

Η Εταιρία Παρθενών είναι μία τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1936, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ζαχαρωδών προϊόντων και σοκολάτας. Για 85 χρόνια με επιμονή και γνώμονα το υψηλό επίπεδο ποιότητας και γεύσης, τα προϊόντα έχουν μία σημαντική αναγνώριση στην ελληνική αγορά μέσω της χονδρικής πώλησης. Τρούφες, χειροποίητες σοκολάτες, πραλίνες, όλα εισάγονται από Ευρωπαϊκές Χώρες με παράδοση στη σοκολάτα όπως: το Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία.

Esophy: Η Σοφία και η Ευδοκία, θεωρούν πως το μυστικό μιας σοκολάτας βρίσκεται στο σπάσιμό της!

Η εταιρία Esophy ιδρύθηκε το 2017 από την Σοφία Δενδρινού και την Ευδοκία Λιάκου, δύο παθιασμένες σοκολατοποιούς με στρατηγικό υπόβαθρο στο μάρκετινγκ και  προέκυψε από τη συνεργασία τους, με τις μεγαλύτερες εταιρίες FMCG & foodservice στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Esophy

Η Esophy φτιάχνει καθημερινά φρέσκες χειροποίητες σοκολάτες εμπνευσμένες από τη μεσογειακή παράδοση: φιστίκι Αιγίνης, μαστίχα Χίου, σύκα Κύμης, φουντούκια Πιεμόντε, πορτοκάλια Κρήτης, βασιλικός και λεβάντα από την Πελοπόννησο… όλα τα υλικά είναι επιλεγμένα από τοπικούς παραγωγού της Μεσογείου.

Πάνω από 600 αρώματα ανακαλύπτονται στη φίνα σοκολάτα, τα πασχαλινά αυγά έχουν δημιουργηθεί από 34% σοκολάτα γάλακτος και συνοδεύονται από ένα σφυράκι για να το σπάσετε και να το γευτείτε!

Info: Esophy, Λεωφόρος Κηφισίας 357 Ν. Ερυθραία.

Ourse

Το ζαχαροσπλαστείο Ourse Athens και ο πολυβραβευμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης, φέτος ετοιμάζει ένα σοκολατένιο αυγό έκπληξη!! Σοκολάτα γάλακτος από την Γκάνα, που όταν την σπάμε ξεπροβάλει ένα δεύτερο αυγό χρυσαφένιο με γέμιση rice puffs, λευκή καραμελωμένη σοκολάτα και ανθό αλατιού.

Info: Ourse, Μυστρά 39 Άνω Γλυφάδα.

Ourse

Το Τρομερό παιδί: Ένας φούρνος στα Ιλισία

Πήρε το όνομά του Το Τρομερό παιδί” από τα άτακτα και ατίθασα παιδιά, που τα έστελναν οι γονείς τους στους φούρνους, προκειμένου να εργαστούν κοπιαστικά και με αυτό τον τρόπο να τιθασευτούν. Στο εργαστήρι τους, θα δούμε χειροποίητα πασχαλινά αυγά από βέλγικη σοκολάτα Callebaut γάλακτος και 56%,  με επικάλυψη κροκάν αμυγδάλου, γεμισμένα με σοκολατάκια που περιέχουν βανίλια Μαδαγασκάρης, φρούτο του πάθους και πραλίνα αμυγδάλου & φουντουκιού.

Info: Τρομερό παιδί, Παπαδιαμαντοπούλου 30 Ιλίσια.

Το Sweet Alchemy του Παρλιάρου

Κάθε χρόνο ο Παρλιάρος μας εκπλήσσει με τις δημιουργίες του! Φέτος μαζί με τους δημιουργούς των Deux Hommes Δημήτρη Αλεξάκη και Γρηγόρη Τριανταφύλλου αποφάσισαν να δημιουργήσουν υφασμάτινα σοκολατένια αυγά! Ιδανικά για τα βαπτιστήρια, διότι με αυτό τον τρόπο θα τους μείνει η πολυτελής γεμάτη χρώματα θήκη και έτσι θα μπορούν να την στολίσουν ή να την κάνουν κοσμηματοθήκη.

Info: Sweet Alchemy, Ηροδότου 24 Κολωνάκι.

La Maison Pastry

La Maison Pastry

Στο εργαστήριο La Maison Pastry τα έβαψαν λίγο νωρίτερα! Πασχαλινά λαχταριστά αυγά γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού αλλά και χειροποίητες δημιουργίες με τους μικρούς μας ήρωες τον Superman, τον Χάρι Πότερ και τον Μικρό Πρίγκηπα.

Info: La Maison Pastry, Δημοσθένους 149 Καλλιθέα.

Τα ρεπορτάζ αγοράς & τα προϊόντα του παρουσιάζονται στο culpanews.gr είναι επιλογές των συντακτών δεν έχουν εμπορικό σκοπό, ούτε αποφέρουν διαφημιστικά έσοδα.