Standard & Poor’s: Aναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε «BBB-» με σταθερές προοπτικές

Standard & Poor’s

Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας, στη βαθμίδα «BBB-», με σταθερές προοπτικές (από «BB+»), προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s, δίνονοντας στην ελληνική οικονομία την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

Πρόκειται για τη δεύτερη αξιολόγηση της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα (είχε προηγηθεί η DBRS) ενώ αναμένεται ακόμα η αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου. Να σημειώσουμε, ότι τον περασμένο μήνα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, προχώρησε σε διπλή αναβάθμιση στη βαθμίδα «Ba1», ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

H αναβάθμιση από τον S&P θα σημαίνει την ένταξη της Ελλάδας στους δείκτες ομολόγων Επενδυτικής Βαθμίδας και θα συμβάλει στη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης, καθώς έχει θετικές επιπτώσεις στην ελληνική αγορά ομολόγων και θα “ανοίξει” την πρόσβαση της χώρας σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η επενδυτική βαθμίδα αναμένεται να αυξήσει την ελκυστικότητα της Ελλάδας για τους διεθνείς επενδυτές, και να μειώσει το κόστους δανεισμού της χώρας, διευκολύνοντας τη χρηματοδότηση τόσο των δημόσιων, όσο και των ιδιωτικών επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyview.gr