Ισραηλινός υπουργός Άμυνας σε στρατιώτες: “Βλέπετε τη Γάζα τώρα από μακριά. Σύντομα, θα τη δείτε από μέσα.”

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant

Ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 19/10 το Νότιο Ισραήλ και συγκεκριμένα τους στρατιώτες του 51ου τάγματος και του 13ου επίλεκτου τάγματος πεζικού, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαστε πρώτα και κύρια επικεντρωμένοι στο να… νικήσουμε τη Χαμάς», είπε ο Gallant. “Οδηγώ στρατιώτες σε μάχες για 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες – ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για τη νίκη [του Ισραήλ].” Και πρόσθεσε: “Βλέπετε τη Γάζα τώρα από μακριά. Σύντομα, θα τη δείτε από μέσα.”

Ο Gallant σημείωσε περαιτέρω ότι το IDF προετοιμάζεται για μια μακροπρόθεσμη εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας: «Δεν μιλάμε για μια σύντομη [στρατιωτική] εκστρατεία – μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία».

Στη συνέχεια έθιξε την απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. “Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να αμφισβητήσει το κράτος του Ισραήλ και τον Ισραηλινό Στρατό και έχει αναπτύξει [δυνάμεις] σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Η δύναμη ολόκληρου του Ισραήλ είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει μια πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας».

Λίγο μετά τη δημοσιοποίηση αυτών των δηλώσεων, ένας νέος καταιγισμός ρουκετών εκτοξεύτηκε προς το Βόρειο Ισραήλ. Σειρήνες ακούστηκαν στις πόλεις Even Menachem, Shomera, Abirim και Fassuta.

Η Χεζμπολάχ στέλνει ένα μήνυμα στους εχθρούς της

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε τους αντιπάλους της την Τετάρτη, ότι είναι «χιλιάδες φορές πιο ισχυρή» από πριν, καθώς οι μαχητές της αντάλλαξαν πυρ στα σύνορα με τις ισραηλινές δυνάμεις με βία που πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει το Ιράν, το οποίο υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, να μην εμπλακεί στην κρίση και ανέπτυξαν δύο αεροπλανοφόρα που, όπως λένε, στοχεύουν να αποτρέψουν οποιονδήποτε κρατικό ή μη παράγοντα που επιδιώκει να κλιμακώσει τον πόλεμο.

Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ Χασέμ Σαφιεντίν, σε μια ομιλία του σε χιλιάδες υποστηρικτές, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και οι «κακόβουλοι Ευρωπαίοι» πρέπει να είναι προσεκτικοί. «Η απάντηση στο λάθος που μπορεί να κάνετε με την αντίστασή μας θα είναι ηχηρή», είπε.

Πηγή: The Jerusalem Post