Χρ. Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η ρύθμιση για τις 72 & 120 δόσεις

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η ρύθμιση για τις 72 και 120 δόσεις.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «ήταν η πιο δύσκολη συζήτηση που είχαμε με τους θεσμούς. Το ότι έχουμε βγει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας- όπως ισχύει στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο- δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν αξιολογείται. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτό το πλαίσιο ρυθμίσεων. Κάναμε την πιο γενναιόδωρη εφικτή ρύθμιση έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που πράγματι έχουν δυσκολίες εξαιτίας και της τρίτης κρίσης, να κρατήσουμε την κουλτούρα πληρωμών και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε αυτούς που ήταν συνεπείς φορολογούμενοι. Εκτιμούμε ότι θα ξεκινήσει τον Απρίλιο».

Νέα αύξηση 3,4% το 2024 στις συντάξεις

Όσον αφορά τις συντάξεις ο υπουργός οικονομικών σημείωσε ότι: «Είναι προφανές ότι δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις. Ενδεικτικά θα πω ότι του χρόνου με βάση τον πληθωρισμό και τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης φέτος, θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%». (σ.σ. υπό την προυπόθεση ότι η ΝΔ θα παραμείνει στην κυβερνητική εξουσία).