Χρ. Σταϊκούρας: Εντός της εβδομάδος συμπληρωματικός προϋπολογισμός €2 δισ.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας -@cstaikouras

Με χθεσινή του δήλωση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλει, ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισ. ευρώ, ώστε να συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως τονίζει ο υπουργός οικονομικών, στόχος του συμπληρωματικού προϋπολογισμού είναι αφ’ ενός να υλοποιηθούν τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και αφ’ ετέρουνα να κρατήσει “εφόδια” για αργότερα, αφού όπως σημειώνει, “σήμερα ουδείς- σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκταση του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στην οικονομία”.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

«Ολόκληρος ο πλανήτης συνεχίζει να βιώνει μία σφοδρή γεωπολιτική κρίση, με απώλειες ανθρώπινων ζωών και μαζικά μεταναστευτικά κύματα, η οποία προκαλεί πολύ έντονες πληθωριστικές τάσεις και “ροκανίζει” το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Η κρίση αυτή απαιτεί εγρήγορση, αποφασιστικότητα και συνετή διαχείριση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων.

Στοιχεία που διαθέτει η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία – αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας – υλοποιεί μέτρα προκειμένου να περιορίσει, όσο είναι εφικτό, τις πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κυρίως των ασθενέστερων εισοδηματικά στρωμάτων. Μέτρα που, μέχρι σήμερα, προσεγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ.

Φυσικά, συναισθανόμαστε πλήρως την ανάγκη των συμπατριωτών μας για περαιτέρω στήριξη, αφού η κρίση εξακολουθεί να έχει μεγάλη ένταση.

Για τον λόγο αυτόν, εντός της εβδομάδας, καταθέτουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 2 δισ. ευρώ, ώστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αφενός υλοποιώντας τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώσαμε πρόσφατα και, αφετέρου, κρατώντας και “εφόδια” για αργότερα, αφού σήμερα κανείς – σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την έκταση του προβλήματος και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.

Έτσι πορευόμαστε με ρεαλισμό, διορατικότητα, και σύνεση στο δημοσιονομικό πεδίο, απαντώντας στις προκλήσεις του σήμερα, χωρίς να υπονομεύουμε το αύριο της οικονομίας και της κοινωνίας».