Σκληρή απάντηση Γ. Οικονόμου σε Αλέξη Τσίπρα για χειραγώγηση ΜΜΕ

Γιάννης Οικονόμου / Photo: media.gov.gr

Σε μία εξαιρετικά σκληρή απάντηση, στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την έρευνα για διαφθορά και την παραίτηση του Αυστριακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, προχώρησε σήμερα Κυριακή 10/10, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ανέφερε, ότι «ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναφέρεται στην Ελλάδα ως “μικρή”. Υποτιμά την πατρίδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τη φέρει στα δικά του, μικρά πολιτικά μέτρα».

Αναφερόμενος ο κ. Οικονόμου στην προσπάθει του κ. Τσίπρα να συσχετίσει την υπόθεση για την οποία διερευνάται ο κ. Κουρτς με τις εγχώριες υποθέσεις, υπενθύμισε ότι «κατά τα αλλά το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης, που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για το στήσιμο -εκτός και εντός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων».

Στο τέλος της δήλωσης του ο κ. Οικονόμου επισυνάπτει, πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Documento, που παρουσίαζαν δημοσκοπήσεις στις οποίες τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πολύ κοντά σε αυτά της Νέας Δημοκρατίας λίγες μέρες πριν την εκλογική νίκη της τελευταίας με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Η Δήλωση του Υφυπουργού του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονομου για την ανάρτηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αναφέρεται στην Ελλάδα ως «μικρή». Υποτιμά την πατρίδα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τη φέρει στα δικά του, μικρά πολιτικά μέτρα.

Όσον αφορά στα περί «στημένων» δημοσκοπήσεων για να φρεσκάρει τη μνήμη του, ας συμβουλευτεί τους «δημοσιογραφικούς» του βραχιονες και μετά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Κατά τα αλλά το μόνο αντίστοιχο χειραγώγησης που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα είναι μια υπόθεση με βοσκοτόπια και υπόγειες διαδρομές ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ για το στήσιμο -εκτός και εντός εισαγωγικών- καναλιών και εφημερίδων.

Υ.Γ.: Για να διευκολύνουμε τον κ. Τσίπρα επισυνάπτουμε πρωτοσέλιδα εφημερίδας».

Δείτε τα δημοσιεύματα εδώεδώεδώ και εδώ

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media αναρωτήθηκε αν είναι η Ελλάδα μία «μικρή Αυστρία του Κουρτς;» και σημειώνει ότι «το πιθανότερο είναι ότι η Αυστρία του Κουρτς είναι μία «μικρή Ελλάδα του Μητσοτάκη» και του πλέγματος διαφθοράς που έχει δημιουργήσει γύρω του».

«Στην Αυστρία, οι θεσμοί λειτούργησαν. Η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα, μόλις τα δημοσιεύματα περί διαφθοράς είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην Ελλάδα, εκκωφαντική σιωπή. Ένα είναι το βέβαιο. Το βραβείο «Ελευθερίας των ΜΜΕ» έπρεπε δικαιωματικά να είχε δοθεί στον κ. Μητσοτάκη και όχι στον κ. Κουρτς. Ο Σεμπάστιαν Κουρτς απλά προσπάθησε να τον αντιγράψει…» καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.