Πάιατ: Υφυπουργός ενέργειας των ΗΠΑ ο “καλός φίλος” της Ελλάδας

Geoffrey R. Pyatt

Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και “καλός φίλος” της Ελλάδας, Τζέφρι Πάιατ αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού στην κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, με αρμοδιότητα τους ενεργειακούς πόρους.

Την είδηση μετέδωσε μέσω Twitter το U.S. Senate Majority Floor Updates, λογαριασμός που παρακολουθεί, καταγράφει και μεταδίδει τις ψηφοφορίες στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όπως αναφέρει, η έγκριση της τοποθέτησης του Τζέφρι Πάιατ στη συγκεκριμένη θέση πέρασε δια βοής, χωρίς να χρειαστεί ονομαστική ψηφοφορία.

Η τοποθέτηση Πάιατ στο υφυπουργείο Ενέργειας έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, καθώς οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε μια σειρά έργων που αφορούν στον ενεργειακό τομέα της χώρας μας, όπως ο αγωγός EastMed, αλλά και οι εγκαταστάσεις του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαιρέτησε την τοποθέτηση του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα

Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: “Συγχαρητήρια στον Geoffrey R. Pyatt για τον διορισμό του ως Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Ενεργειακούς Πόρους. Η Ελλάδα προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μας με έμφαση στα θέματα ενεργειακών πόρων”.