Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ǀ Χειρότερη η “εικόνα” μετά τον Κασσελάκη λέει το 39%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, το 54% δηλώνει ότι η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στις καταστροφές ήταν σε λάθος κατεύθυνση, ενώ δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Κ. Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Ν. Κουτσούμπας και μόλις στην τρίτη θέση, βρίσκονται μαζί ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Σ. Κασσελάκης. Η ανάδειξη του Σ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται αλλάζει τα ποσοστά των κομμάτων σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές..

Πρόθεση ψήφου – Με 15,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ [διαφορά 15,5 ποσοστιαίες μονάδες].

Εκτίμηση ψήφου – Η διαφορά ανεβαίνει στις 19 ποσοστιαίες μονάδες

Στο σενάριο της αναλογικής κατανομής των αναποφάσιστων η ΝΔ λαμβάνει 38%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να ανεβαίνει στις 19 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12% (από 11,8%) το ΚΚΕ με 9% (από 7,7%), η Ελληνική Λύση με 6%, οι «Σπαρτιάτες» με 4% και με 3% η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας.

Καμπανάκι για την κυβέρνηση – Ένας στους δύο θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Καμπανάκι για την κυβέρνηση αποτελούν δύο ευρήματα της δημοσκόπησης, αφού στην ερώτηση αν θεωρούν ότι στις 100 πρώτες μέρες της η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση θετικά απαντά το 40%, ενώ ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση απαντά το 51%.

Ομως, και στην κυβερνητική αντίδραση στις καταστροφές, το 54% απαντά ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% απαντά ότι η κυβέρνηση αντέδρασε στη σωστή κατεύθυνση.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Σχετικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμα με ποσοστό 43% και ακολουθεί ο Κουτσούμπας, με 39%. Κασσελάκης και  Ανδρουλάκης μοιράζονται την τρίτη θέση, με το ποσοσό τους να φτάνει στο 28%, ενώ μια ανάσα πίσω βρίσκεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27%.

Μόλις ένας στους τρείς δηλώνει ότι τα πράγματα μετά την εκλογή του νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ θα πάνε καλύτερα

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 29% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα πράγματα μετά την εκλογή του νέου προέδρου θα πάνε καλύτερα, ενώ το 39% απαντά ότι θα πάνε χειρότερα.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse/ΣΚΑΙ